ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ GROHE SENSE

Αισθητήρες θερμοκρασίας και υγρασίας

ΠΟΣΟ ΣΥΧΝΑ ΜΕΤΡΑΕΙ ΤΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΡΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΩΜΑΤΙΟΥ ΤΟ GROHE SENSE;

Η θερμοκρασία και η υγρασία μετριούνται διαρκώς, η συσκευή δίνει αποτελέσματα κάθε 60 λεπτά. Οι πληροφορίες για τη θερμοκρασία και την υγρασία αποθηκεύονται καθημερινά στο GROHE ONDUS cloud.

Εάν θέλετε ακόμα περισσότερο έλεγχο, επιλέξτε το GROHE Sense+. Με το GROHE Sense+ έχετε την επιπλέον δυνατότητα να δείτε τα τρέχοντα επίπεδα θερμοκρασίας και υγρασίας πατώντας το πλήκτρο "Trigger Update" στην εφαρμογή.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟ GROHE SENSE ΚΑΙ ΤΟ GROHE SENSE+;

Και τα δύο προϊόντα μετρούν συνεχώς τη θερμοκρασία και την υγρασία. Το GROHE Sense στέλνει τις πληροφορίες για την υγρασία και τη θερμοκρασία στο cloud μια φόρα την ημέρα. Με το GROHE Sense+ έχετε την επιπλέον δυνατότητα να δείτε τα τρέχοντα επίπεδα θερμοκρασίας και υγρασίας πατώντας το πλήκτρο "Trigger Update" στην εφαρμογή.

ΤΟ GROHE SENSE ΜΕΤΡΑΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ Ή ΤΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΥΓΡΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ;

Το GROHE Sense μετράει τη σχετική υγρασία του αέρα. Η σχετικά υγρασία εξαρτάται από τη θερμοκρασία. Επίπεδα υγρασίας 100% σημαίνει ότι ο αέρας είναι πλήρως κορεσμένος με νερό σε αυτή τη θερμοκρασία.

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

ΠΟΥ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΩ ΤΟ GROHE SENSE;

Εγκαταστήστε το GROHE Sense μέσα στο σπίτι σας σε οποιοδήποτε σημείο υπάρχει κίνδυνος πλημμύρας ή όπου θέλετε να ελέγχετε την υγρασία.

  • Εγκαταστήστε το GROHE Sense στο κελάρι σας καθώς ο κίνδυνος να έχετε ζημιά από νερό εκεί είναι αυξημένος
  • Εγκαταστήστε το κάτω από νεροχύτες ή νιπτήρες καθώς όταν κάποιος βλέπει διαρροή εκεί είναι συνήθως πολύ αργά
  • Κοντά στο πλυντήριο για να είστε βέβαιοι ότι δεν θα συμβεί τίποτα
  • Στις σοφίτες όπου συχνά αφήνετε παράθυρα ανοιχτά για να αερίσετε προκειμένου να προλάβετε πριν η βροχή πλημμυρίσει τον χώρο.

ΠΩΣ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΩ ΤΟ GROHE SENSE;

Πρώτα κατεβάστε την εφαρμογή από το Apple Appstore ή το Google Play store, εγγραφείτε και ρυθμίστε το σπίτι και τα δωμάτιά σας αν δεν το έχετε κάνει ήδη. Προσθέστε το GROHE Sense στο δωμάτιο της επιλογής σας κάνοντας κλικ στο σύμβολο + ή προσθέτοντάς το από τον κατάλογο. Δώστε ένα όνομα και καθορίστε το δωμάτιο, τοποθετήστε 3 μπαταρίες ΑΑΑ (περιλαμβάνονται στο κουτί) και συνδέστε το WLAN επιλέγοντας την GROHE Sense SSID και εισάγοντας τον κωδικό που θα βρείτε στο πίσω μέρος του προϊόντος. Αν έχετε ήδη εγκαταστήσει το προϊόν και είναι δύσκολο να δείτε τον κωδικό, χρησιμοποιήστε την κινητή σας συσκευή για να τραβήξετε μια φωτογραφία με φλας.

Στη συνέχεια, τοποθετήστε το GROHE Sense πάνω σε μια επίπεδη επιφάνεια (μη μεταλλική/μη αγώγιμη) με τους δέκτες να αγγίζουν την επιφάνεια.

ΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΟΤΑΝ ΤΟ GROHE SENSE ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ;

Δοκιμάστε το σετ επέκτασης 22506LN0 που διαθέτει καλώδιο επέκτασης μήκους 1,2 m. Τοποθετήστε την πλάκα της βάσης του σετ επέκτασης στον τοίχο με δύο βίδες. Τοποθετήστε τον αισθητήρα τηλεχειρισμού πάνω σε μια επίπεδη επιφάνεια (μη μεταλλική/μη αγώγιμη) με τους δέκτες να αγγίζουν την επιφάνεια.

Αν θέλετε και την επέκταση και ένα προϊόν που τροφοδοτείται από το δίκτυο, μπορείτε να εγκαταστήσετε το GROHE Sense+.

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΤΑΝ Η ΣΥΝΔΕΣΗ WLAN ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΣΤΑΘΕΡΗ Ή ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΝΤΟΠΙΣΕΤΕ ΤΗ ΣΥΝΔΕΣΗ WLAN ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΔΕΣΕΤΕ ΤΟ GROHE SENSE;

Πολλές λύσεις μπορεί να είναι εφικτές:

  • Μπορείτε πάντα να εγκαταστήσετε έναν επιπλέον ενισχυτή που δυναμώνει το σήμα WLAN πιο κοντά στο προϊόν.
  • Αν έχετε διαθέσιμη μια σύνδεση UTP, εγκαταστήστε ένα σημείο πρόσβασης ή έναν ενισχυτή (κανονικά μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε αυτές τις δύο λειτουργίες) απευθείας πάνω στη σύνδεση UTP.
  • Η τελευταία επιλογή μπορεί να είναι η χρήση καλωδίων τροφοδότησης. Εδώ μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα σύνδεσμο καλωδίων κοντά στο ρούτερ και ένα κοντά στο προϊόν. Επιλέξτε ένα καλώδιο τροφοδότησης που έχει λειτουργία WLAN. Διαφορετικά χρειάζεστε έναν επιπλέον ενισχυτή/σημείο πρόσβασης.

HARDWARE

ΠΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ GROHE SENSE;

Το GROHE Sense είναι αισθητήρας νερού με ø 84 mm και ύψος 35 mm.

Το σετ επέκτασης αποτελείται από μια επιτοίχια πλάκα με ø 84 mm, έχει ύψος 38mm μαζί με τον αισθητήρα και ο αισθητήρας τηλεχειρισμού έχει ύψος 10 mm και διάμετρο 50 mm. Διαθέτει καλώδιο επέκτασης μήκους 1,2 m.

Το GROHE Sense+ έχει τις ίδιες διαστάσεις με το GROHE Sense και χρησιμοποιεί το ίδιο σετ επέκτασης καθώς και ένα επιπλέον καλώδιο τροφοδότησης μήκους 0,6 m.

ΕΙΝΑΙ ΤΟ GROHE SENSE ΑΔΙΑΒΡΟΧΟ;

Το GROHE Sense προστατεύεται ενάντια σε νερό που ψεκάζεται και νερό που εκτοξεύεται (IPX3). Σε περίπτωση πλημμύρας, στεγνώστε το αμέσως. Αν πρέπει να καθαρίσετε τη συσκευή, χρησιμοποιήστε ένα πανί που δεν αφήνει χνούδια. ΜΗ χρησιμοποιήσετε απορρυπαντικά.

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΟΙ ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ;

Είτε θα αντικαταστήσετε τις 3 μπαταρίες ΑΑΑ είτε, στην περίπτωση που θέλετε πληροφορίες σε μόνιμη βάση, θα αγοράσετε το GROHE Sense+ το οποίο είναι συνδεδεμένο με το ηλεκτρικό δίκτυο και δεν χρειάζεται μπαταρίες.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ GROHE SENSE GUARD

ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΣ ΣΠΑΣΙΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΡΟΗΣ ΣΤΙΣ ΣΩΛΗΝΩΣΕΙΣ

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΤΑΝ ΤΟ GROHE SENSE GUARD ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΡΕΥΜΑ;

Για να εξασφαλίσουμε ότι συνεχίζετε να έχετε φρέσκο πόσιμο νερό, η βαλβίδα παραμένει ανοιχτή κατά τη διάρκεια των διακοπών ρεύματος. Θα μπορείτε να δείτε και στην εφαρμογή ότι το σύστημα δεν είναι συνδεδεμένο. Εννοείται ότι το σύστημα κάνει επανεκκίνηση όταν το ρεύμα επιστρέφει.

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΤΑΝ ΤΟ GROHE SENSE GUARD ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΣΥΝΔΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΜΕ ΑΣΥΡΜΑΤΟ ΔΙΚΤΥΟ;

Το GROHE Sense Guard συνεχίζει να λειτουργεί. Σε περίπτωση που κάποια σωλήνα σπάσει, θα το εντοπίσει και θα κλείσει το νερό. Τα δεδομένα θα ενημερωθούν όταν η συνδεσιμότητα αποκατασταθεί καθώς υπάρχει ενδιάμεση μνήμη μέχρι και για 30 ημέρες, αναλόγως την καταναλωτική σας συμπεριφορά. Σε αυτή την περίπτωση, η συνδεσιμότητα LED θα γίνει κόκκινη.

HARDWARE

ΠΟΙΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ;

Το GROHE Sense Guard διαθέτει αρσενική σύνδεση 1” και αρσενικούς μετασχηματιστές ¾”. Οι διάμετροι επιλέχθηκαν βάσει των συνδέσεων που χρησιμοποιούνται περισσότερο στη ευρωπαϊκή αγορά. Αν χρειάζεστε μικρότερη σύνδεση, μπορείτε πάντα να βρείτε κάποια κατάλληλη στον διανομέα εξαρτημάτων ειδών υγιεινής. Αν οι σωληνώσεις σας έχουν μεγαλύτερη διάμετρο, σας προτείνουμε να μιλήσετε πρώτα με τον επαγγελματία που θα κάνει την εγκατάσταση για το αν μπορείτε να εγκαταστήσετε το GROHE Sense Guard στο σπίτι σας χωρίς να επηρεάσει τη ροή του νερού που χρειάζεστε. Το GROHE Sense Guard είναι ένα προϊόν που σχεδιάστηκε για οικογένειες με εκτιμώμενη μέγιστη κατανάλωση 85 l/min.

ΠΟΣΟ ΜΑΚΡΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΩΔΙΟ ΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣΗΣ;

70 εκατοστά. Μπορείτε πάντα να αγοράσετε ένα καλώδιο επέκτασης από (διαδικτυακά) καταστήματα ηλεκτρικών εξαρτημάτων. Ψάξτε για λευκά καλώδια χαμηλής τάσης 12 VDC με αρσενική και θηλυκή σύνδεση F 5.5 x 2.1 mm / M 2.1 mm.

ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ Η ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ;

Μέσα στο κουτί θα βρείτε έναν ελεγκτή νερού με δύο χάλκινες συνδέσεις 3/4”, ένα καλώδιο ρεύματος και τις τεχνικές πληροφορίες του προϊόντος που χρειάζεστε για την εγκατάσταση.

Συνιστούμε να εγκαταστήσετε το GROHE Sense Guard με ένα σετ επιτοίχιας τοποθέτησης 22501000. Το σετ επιτοίχιας τοποθέτησης εγγυάται εύκολη εγκατάσταση. Συνιστούμε, επίσης, να εγκαταστήσετε μια βαλβίδα διακοπής πριν και μετά το GROHE Sense Guard για να έχετε πιο εύκολη και γρήγορη συντήρηση στην περίπτωση που τη χρειαστείτε.

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

ΠΩΣ ΕΓΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ ΤΟ GROHE SENSE GUARD;

Η GROHE συνιστά να χρησιμοποιήσετε έναν πιστοποιημένο επαγγελματία εγκατάστασης για να εγκαταστήσει το προϊόν καθώς βρίσκεστε κοντά στο μετρητή του νερού και μια λανθασμένη εγκατάσταση μπορεί να επηρεάσει την παροχή του νερού σε ολόκληρο το σπίτι. Σε κάθε περίπτωση, ανατρέξτε στις τεχνικές πληροφορίες του προϊόντος (TPI) που συνοδεύουν το προϊόν ή τη μεγαλύτερη διαδικτυακή έκδοση. Μπορείτε, επίσης, να παρακολουθήσετε την ταινία που κάναμε για την εγκατάσταση στην ιστοσελίδα μας ή στο YouTube.

Επίσης, συνιστούμε να εγκαταστήσετε το GROHE Sense Guard με το σετ επιτοίχιας τοποθέτησης 22501000 για να είστε βέβαιοι ότι η εγκατάσταση είναι σταθερή.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΣΥΝΔΕΣΕΤΕ ΤΟ GROHE SENSE GUARD ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ GROHE ONDUS;

Πρώτα κατεβάστε την εφαρμογή από το Apple Appstore ή το Google Play Store. Κάντε εγγραφή και ρυθμίστε το σπίτι και τα δωμάτιά σας αν δεν το έχετε κάνει ήδη. Προσθέστε το GROHE Sense Guard στο δωμάτιο της επιλογής σας κάνοντας κλικ στο σύμβολο + ή προσθέτοντάς το από τον κατάλογο. Δώστε ένα όνομα και καθορίστε το δωμάτιο, συνδέστε το GROHE Sense Guard και το WLAN επιλέγοντας την GROHE Sense SSID και εισάγοντας τον κωδικό που θα βρείτε στο πίσω μέρος του προϊόντος. Αν έχετε ήδη εγκαταστήσει το προϊόν και είναι δύσκολο να δείτε τον κωδικό, χρησιμοποιήστε την κινητή σας συσκευή για να τραβήξετε μια φωτογραφία με φλας.

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΤΑΝ Η ΣΥΝΔΕΣΗ WLAN ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΣΤΑΘΕΡΗ Ή ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΝΤΟΠΙΣΕΤΕ ΤΗ ΣΥΝΔΕΣΗ WLAN ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΔΕΣΕΤΕ ΤΟ GROHE SENSE GUARD;

Πολλές λύσεις μπορεί να είναι εφικτές

  • Μπορείτε πάντα να εγκαταστήσετε έναν επιπλέον ενισχυτή που δυναμώνει το σήμα WLAN πιο κοντά στο προϊόν.
  • Αν έχετε διαθέσιμη μια σύνδεση UTP, εγκαταστήστε ένα σημείο πρόσβασης ή έναν ενισχυτή (κανονικά μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε αυτές τις δύο λειτουργίες) απευθείας πάνω στη σύνδεση UTP.
  • Η τελευταία επιλογή μπορεί να είναι η χρήση καλωδίων τροφοδότησης. Εδώ μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα σύνδεσμο καλωδίων κοντά στο ρούτερ και ένα κοντά στο προϊόν. Επιλέξτε ένα καλώδιο τροφοδότησης που έχει λειτουργία WLAN. Διαφορετικά χρειάζεστε έναν επιπλέον ενισχυτή/σημείο πρόσβασης.

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΧΑΚΕΡ ΜΟΥ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΝΕΡΟΥ;

Στην GROHE κάνουμε ό,τι μπορούμε για να εγγυηθούμε την ασφαλή λειτουργία των προϊόντων μας. Για το λόγο αυτό χρησιμοποιούμε τα πιο προηγμένα μέτρα προστασίας για να αποτρέψουμε την ακούσια χρήση των συσκευών μας και την παραβίαση των δεδομένων και να προστατέψουμε το απόρρητο. Η GROHE θα διαθέτει και ενημερώσεις υλικολογισμικού (firmware) όποτε είναι απαραίτητο και θα τις διανέμει μέσω της εφαρμογής. Σε περίπτωση που χάκερ εισέλθουν στο σύστημα, μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι θα έχετε νερό ανά πάσα στιγμή βγάζοντας το καλώδιο τροφοδοσίας. Μπορείτε να κάνετε ενημέρωση αργότερα όταν θα υπάρχει διαθέσιμη μια ενημέρωση υλικολογισμικού (firmware).

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ & ΑΠΟΡΡΗΤΟ

ΤΙ ΤΥΠΟΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟΘΗΚΕΥΕΤΑΙ?

Η GROHE ONDUS αποθηκεύει μόνο τα δεδομένα που χρειάζονται ώστε οι συσκευές σας να είναι πλήρως λειτουργικές. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στη δήλωση απορρήτου της εφαρμογής.

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Δεν βρήκατε την απάντηση για την ερώτησή σας σε αυτή τη σελίδα; Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας απευθείας αν έχετε κι άλλες ερωτήσεις

Επικοινωνήστε με την GROHE