Η ΖΗΜΙΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ 1 ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ!

Είναι εύκολο να σκεφτείτε ότι κάτι τέτοιο δεν θα συνέβαινε ποτέ σε σας - αλλά στην πραγματικότητα, οι διαρροές και οι πλημμύρες επηρεάζουν πάνω από τα μισά νοικοκυριά κάποια στιγμή. Και όταν πλημμυρίζει το σπίτι, τα αποτελέσματα μπορεί να είναι καταστροφικά και να σας αναστατώσουν.

Που μπορεί να εμφανιστούν διαρροές νερού;

Οι διαρροές νερού στο σπίτι έχουν κάποιες συνηθισμένες αιτίες. Μπορεί να είναι κάτι τόσο απλό όσο ένας βουλωμένος νιπτήρας ή μια βλάβη στο πλυντήριο πιάτων ή το πλυντήριο ρούχων. Κατά τη διάρκεια των πιο κρύων μηνών, ο παγετός που μπορεί να σπάσει τους σωλήνες είναι ένας τεράστιος κίνδυνος που αντιμετωπίζουν τα σπίτια για ζημιές από νερό ή πλημμύρες. Μια διαρροή νερό που θα προκαλέσει ζημιές δεν χρειάζεται να ξεκινάει από το σπίτι σας - ένα πρόβλημα στην στέγη του γείτονα ή μια διαρροή στο διαμέρισμα του πάνω ορόφου μπορούν να προκαλέσουν πλημμύρα και ζημιές λόγω νερού στο δικό σας σπίτι.

Πόσο στοιχίζουν οι ζημιές από το νερό;

Μια διαρροή, ένας βουλωμένος νιπτήρας, ένας σπασμένος σωλήνας και, ξαφνικά, βρίσκεστε αντιμέτωποι με ένα κατεστραμμένο σπίτι και έξοδα που μπορεί να ανέρχονται σε πολλές χιλιάδες ευρώ. Για να μην επεκταθούμε στο άγχος και τη φασαρία που προκαλούν οι ζημιές από νερό. Μια σοβαρή διαρροή νερού δεν θα καταστρέψει μόνο τα αντικείμενα και τα έπιπλά σας αλλά και τα χαλιά και τους τοίχους σας.

Για όσο μεγαλύτερο διάστημα συνεχίζεται μια διαρροή νερού τόσο μεγαλύτερες θα είναι και οι ζημιές που θα πρέπει να αντιμετωπίσετε - ενδέχεται να χρειαστεί να μισθώσετε αντλίες και αφυγραντήρες για να στεγνώσετε ένα σπίτι που έχει πλημμυρίσει πριν μπορέσετε να βάλετε καινούρια χαλιά, να το ρετουσάρετε και να το ξαναδιακοσμήσετε. Αν προσθέσετε και το ενδεχόμενο να πρέπει να μετακομίσετε για όσο διάστημα διαρκεί το καθάρισμα, θα δείτε ότι οι ζημιές από νερό είναι ένα σοβαρό πρόβλημα - και ένα πρόβλημα ενάντια στο οποίο αξίζει να προστατέψετε το εαυτό σας.

Σκέφτεστε ότι αποκλείεται να συμβεί σε σας;

Είναι, όμως, γεγονός ότι ένα στα δύο σπίτια έχει υποστεί ζημιές από νερό τουλάχιστον μία φορά. Γι' αυτό είναι σοφό να λάβετε προληπτικά μέτρα ενάντια στις διαρροές νερού με ένα έξυπνο σύστημα για το σπίτι που σας ενημερώνει και σας προστατεύει από τα χειρότερα.

ΟΤΑΝ ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ, ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟ

Ανά πάσα στιγμή, οπουδήποτε Οι διαρροές νερού μπορούν να συμβούν οπουδήποτε μέσα στο σπίτι - και ανά πάσα στιγμή.

Γρήγορη δράση ενάντια στις ζημιές από νερό Όταν συμβαίνουν ζημιές λόγω νερού, τις μισές φορές επηρεάζονται και οι τοίχοι στους οποίες εμφανίζεται πολύ γρήγορα μούχλα. Δεδομένου ότι η μούχλα δημιουργείται μέσα σε μόλις 24 ώρες, είναι εξαιρετικά μεγάλη ανάγκη να αντιμετωπίσετε τυχόν διαρροές νερού στο σπίτι σας άμεσα.

Προσοχή στους σωλήνες Το 65% των ζημιών από νερό οφείλεται σε σωλήνες που σπάνε ή έχουν διαρροή, που σημαίνει ότι μπορεί να μην γνωρίζετε για τον κίνδυνο διαρροής νερού μέχρι που θα είναι πολύ αργά.

Η σταγόνα που καταστρέφει το σπίτι Μικρές διαρροές νερού - από σωλήνες, τουαλέτες ή ντους - ευθύνονται για το 28% των ζημιών από νερό. Επειδή οι σωλήνες δεν φαίνονται, οι διαρροές νερού μπορεί να συνεχίζονται για μήνες, ακόμα και για χρόνια, χωρίς να τις παρατηρήσετε, να εμποτίσουν τους τοίχους ή τα πατώματα με την πάροδο του χρόνου και να προκαλέσουν εκτεταμένες ζημιές.

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΕΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΖΗΜΙΕΣ ΣΕ ΣΠΙΤΙΑ ΛΟΓΩ ΝΕΡΟΥ

Το 54% των νοικοκυριών έχει πάθει ζημιές στο σπίτι που σχετίζονται με το δίκτυο ύδρευσης. (1)

Το 65% των περιπτώσεων σχετίζεται με τους σωλήνες. (2)

Οι ζημιές λόγω νερού θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί στο 93% των περιπτώσεων. (3)

Στην Ευρώπη, το μέσο κόστος για αποκατάσταση των ζημιών που προκαλεί το νερό είναι €2,297. Το 28% όσων έχουν ασφάλεια δεν αποζημιώνεται καν. Και όσοι αποζημιώνονται, παίρνουν μόνο το 61% του συνολικού κόστους.(1)

Μόνο στη Γερμανία και μόνο το 2015 υπήρχαν πάνω από 1.1 εκατομμύρια περιπτώσεις που ανέφεραν ζημιές λόγω νερού στις κατοικίες τους. (4) 

Λόγω της υγρασίας, η μούχλα αρχίζει να σχηματίζεται μέσα σε 24 ώρες: προκαλώντας αναπνευστικά προβλήματα, άσθμα και αλλεργίες. (5)

Το 41% των σπασμένων σωλήνων δεν εντοπίζονται αμέσως, κάτι που προκαλεί τη ροή και την απώλεια μεγάλου όγκου νερού.(2)

Το 61% των μικρών διαρροών ή των ρωγμών σε σωλήνες εντοπίζονται μετά από μια εβδομάδα ή περισσότερο.(2)

Bad things are waiting to happen? You’d like to find out more?

Διαβάστε την πλήρη έρευνα για την ασφάλεια των υδάτων

Σημείωση: διατίθεται μόνο στα Αγγλικά.

ΔΙΑΒΆΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ

ΔΙΑΒΆΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ

Ο έξυπνος αισθητήρας νερού.

Ανακαλύψτε το GROHE Sense

Ο έξυπνος φύλακας του σπιτιού σας.

Ανακαλύψτε το GROHE Sense Guard

Η εφαρμογή για προσωπική διαχείριση του νερού.

Ανακαλύψτε την εφαρμογή GROHE Sense app

(1) The ConsumerView, January 2017, Quantitative Assessment Europe
(2) The ConsumerView, May 2016, Quantitative Assessment Europe
(3) ACE-Group: http://www.businesswire.com/news/home/20110404007195/en/ACE-Private-Risk-Services-Study-Identifies-Type
(4) By German insurers: http://www.gdv.de/zahlen-fakten/schaden-und-unfallversicherung/wohngebaeudeversicherung
(5) https://irp-cdn.multiscreensite.com/c4e267ab/files/uploaded/Rf7chFZfSe2cTKWmjbMA_WHO_Guidelines%20for%20Indoor%20Air%20Quality_Dampness%20and%20Mould_2009.pdf