ΠΏΣ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΈΨΕΤΕ ΤΟ ΣΠΊΤΙ ΣΑΣ ΑΠΌ ΔΙΑΡΡΟΈΣ ΚΑΙ ΖΗΜΙΈΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΎΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΟ ΝΕΡΌ

Το να έχετε το δικό σας σπίτι φέρνει μεγάλη χαρά αλλά και πολλές προκλήσεις και μπορεί να ανακαλύψετε ότι είναι δύσκολο να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο ότι το σπίτι σας είναι προστατευμένο και καλοσυντηρημένο. Οι ζημιές που προκαλούνται από νερό λόγω διαρροών είναι ένα πρόβλημα που κάποια στιγμή αγγίζει το 54% των σπιτιών. Κι ένας κανονικός λογαριασμός για τα έξοδα των ζημιών μπορεί να ανέρχεται σε χιλιάδες ευρώ.

Είτε λείπετε από το σπίτι σας για μεγάλα χρονικά διαστήματα, ίσως έχετε κι ένα δεύτερο ακίνητο για διακοπές ή αποδράσεις, είτε θέλετε να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο όταν είστε στο σπίτι, αυτός είναι ο οδηγός μας για να προστατέψετε το σπίτι σας από τον πανάκριβο εφιάλτη των διαρροών και των ζημιών που προκαλεί το νερό.

Κλείστε το νερό. Σταματήστε τον κίνδυνο για ζημιές από το νερό πριν γίνει πραγματικότητα. Πριν φύγετε από το σπίτι σας για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα - για διακοπές ή για ένα σαββατοκύριακο - είναι έξυπνο να κλείσετε την παροχή νερού μέσω του διακόπτη ή της βαλβίδας διακοπής. Η βαλβίδα διακοπής τοποθετείται συχνά κάτω από τον νιπτήρα του μπάνιου ή, αν έχετε εσωτερικό υδρόμετρο, θα βρίσκεται πάνω στον συνδεδεμένο σωλήνα.

Αφήστε κλειδιά σε έναν γείτονα. Αν συμβεί κάποια διαρροή όσο θα λείπετε, πρέπει να αντιδράσετε γρήγορα πριν το νερό προκαλέσει μεγάλες ζημιές. Αν ένας γείτονας έχει πρόσβαση στο σπίτι για να κλείσει το νερό, οι ζημιές που θα προκαλέσει το νερό θα μειωθούν σημαντικά

Μην αφήνετε σε λειτουργία συσκευές που καταναλώνουν πολύ νερό όταν λείπετε από το σπίτι.. Στις πολυάσχολες ζωές που ζούμε, είναι μεγάλος πειρασμός να βάλετε το πλυντήριο πιάτων ή το πλυντήριο ρούχων να δουλεύουν όταν φεύγετε βιαστικά από το σπίτι. Αλλά αν αυτές οι συσκευές λειτουργούν μόνο όταν είστε σπίτι, σημαίνει ότι μπορείτε να εντοπίσετε τυχόν διαρροές και να αντιδράσετε αμέσως.

Σκεφτείτε σοβαρά να επενδύσετε σε ένα σύστημα προστασίας από το νερό. Ένα έξυπνο σύστημα προστασίας από το νερό θα είναι ένα δυνατό πλεονέκτημα για το σπίτι σας για να μπορείτε να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο όσο μακριά κι αν βρίσκεστε. Συστήματα όπως το GROHE Sense και GROHE Sense Guard μπορούν να εντοπίσουν τις διαρροές στους σωλήνες σας πολύ πριν το γυμνό μάτι, να σας ενημερώσουν σε όποιο μέρος του κόσμου κι αν βρίσκεστε, ακόμα και να κλείσουν την παροχή του νερού για να σταματήσουν τις διαρροές και τις ζημιές που προκαλεί το νερό στη γέννησή τους.

Μάθετε περισσότερα για το σύστημα προστασίας από το νερό GROHE Sense