ΤΙ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΚΆΝΕΤΕ ΜΕΤΆ ΑΠΌ ΔΙΑΡΡΟΉ Ή ΠΛΗΜΜΎΡΑ ΣΤΟ ΣΠΊΤΙ;

Μια διαρροή νερού μπορεί να είναι καταστρεπτική, αφού οι ζημιές που προκαλεί το νερό είναι ακριβές ενώ η διαδικασία καθαρίσματος και αποκατάστασης παίρνει πολύ χρόνο. Τι να κάνετε αν έχετε διαρροή νερού στο σπίτι - και πώς να τις σταματήσετε στο μέλλον.

Κλείστε το νερό. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε για να σταματήσετε τη διαρροή πριν γίνει ακόμα χειρότερη είναι να κλείσετε την παροχή του νερού. Ο διακόπτης ή η βαλβίδα διακοπής βρίσκονται συνήθως στην κουζίνα ή στο μπάνιο και θα κλείσουν αμέσως την παροχή του νερού στο σπίτι σας. Η πηγή της διαρροής μπορεί να είναι ορατή και να μπορείτε να την απομονώσετε - το πλυντήριο πιάτων ή το πλυντήριο ρούχων, οι μπαταρίες και οι τουαλέτες διαθέτουν μια βαλβίδα απομόνωσης πάνω στον σωλήνα ή τις σωληνώσεις την οποία μπορείτε να περιστρέψετε προς τα αριστερά για να κλείσετε την παροχή του νερού. Αν η ποσότητα νερού που υπάρχει στο σπίτι σας είναι πολύ μεγάλη, πρέπει να κλείσετε και το ρεύμα - μόνο αν κάτι τέτοιο είναι ασφαλές - καθώς και την παροχή γκαζιού μέχρι να διευθετηθεί η κατάσταση.

Εντοπίστε την πηγή. Μια διαρροή στο σπίτι μπορεί να προέρχεται από πολλές πηγές, επομένως μπορεί να μην είναι εύκολο να εντοπίσετε από που έρχεται το νερό. Όπως συμβαίνει και με τις διαρροές από σωλήνες, το νερό μπορεί να έρχεται στο σπίτι σας από μια μπανιέρα ή ένα ντους με κακή μόνωση, μια σκεπή που στάζει ή ακόμα και λόγω διαρροής στο σπίτι του γείτονα.

Απομακρύνετε το επιπλέον νερό. Πρέπει επειγόντως να απομακρύνετε το νερό της διαρροής - όσο περισσότερο μένει στο σπίτι σας τόσο μεγαλύτερες ζημιές θα προκαλέσει. Σε περίπτωση μεγάλης πλημμύρας μπορεί να χρειαστεί να μισθώσετε αντλία, η οποία πρέπει να τοποθετηθεί στο χαμηλότερο επίπεδο της πλημμυρισμένης περιοχής. Για μικρότερες ποσότητες νερού μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ηλεκτρική σκούπα υγρού και ξηρού καθαρισμού.

Αρχίστε τη διαδικασία στεγνώματος. Η μούχλα θα αρχίσει να αναπτύσσεται μέσα σε 24-48 ώρες μετά από μια πλημμύρα, άρα το να αρχίσετε να στεγνώνετε το χώρο γρήγορα είναι πολύ σημαντικό για να περιορίσετε τις ζημιές. Αφήστε τις συσκευές και τις πρίζες να στεγνώσουν με τον αέρα και απομακρύνετε τα βρεγμένα έπιπλα ή τα χαλιά από τον χώρο. Ανοίξτε τα παράθυρα για να φύγει η υγρασία. Ελέγξτε τους τοίχους σας - οι γυψοσανίδες ή άλλα υλικά που έχουν επηρεαστεί θα πρέπει να αφαιρεθούν και να αντικατασταθούν. Το τελευταίο στάδιο για μεγάλες πλημμύρες είναι να μισθώσετε έναν αφυγραντήρα για να απομακρύνει την υγρασία από το δωμάτιο - βεβαιωθείτε ότι έχετε κλείσει τα παράθυρα πριν τον ανοίξετε.

Προστατέψτε το σπίτι σας από μελλοντικές διαρροές. Μόλις το καθάρισμα τελειώσει θα θέλετε να λάβετε μέτρα για να προστατέψετε το σπίτι σας από μελλοντικές διαρροές νερού. Εκτός από το να ελέγχουν συχνά τους σωλήνες και να λαμβάνουν προληπτικά μέτρα όταν ο καιρός είναι κρύος (μια από τις συχνότερες αιτίες διαρροών στο σπίτι), πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να επενδύσουν σε ένα σύστημα προστασίας από το νερό. Με αυτά τα συστήματα μπορείτε να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο αφού παρακολουθούν τα επίπεδα της υγρασίας στο σπίτι σας και υποδεικνύουν την πηγή της διαρροής αμέσως. Αλλά κάνουν και πολύ περισσότερα από το να εντοπίζουν απλώς τη διαρροή. Ένα σύστημα εντοπισμού για διαρροές νερού μπορεί να σας ειδοποιήσει για τη διαρροή οπουδήποτε κι αν βρίσκεστε και να σας δίνει τη δυνατότητα να κλείσετε το νερό από μακριά, κάτι που σημαίνει ότι μπορείτε να σταματήσετε τις διαρροές πριν προκαλέσουν σοβαρές ζημιές.

Μάθετε περισσότερα για το σύστημα προστασίας από το νερό GROHE Sense